Glazbena klupa kojoj ne smeta buka

Glazbena klupa kojoj ne smeta buka

Znate li da u Zagrebu, točnije u parku Stjepana Srkulja, netom uz ulicu grada Vukovara postoji posebna klupa? Naizgled obična drvena klupa poput ostalih klupa u parkovima. Uz malu likovnu intervenciju sasvim obična klupa pretvorena je u klupu vrijednu pažnje. Glazbenu klupu kojoj ne smeta buka.

Istražujući po internetu priču o autoru i klupi, spoznali smo da postoje još tri, a ukupno četiri glazbene klupe. One su oslikane i rezervirane za glazbenike, a ‘krivac’ za to je Ian Ritchie, saksofonist iz pratećeg benda Rogera Watersa, koji je sjeo u park kraj Gradske uprave i oduševio prolaznike svojim umijećem sviranja na saksofonu.

‘Nismo znali tko je, ali u razgovoru nam je objasnio da je ovo idealno mjesto jer su i s jedne i s druge strane poslovne zgrade i ima puno prometa koji stvara buku, što je profesionalnim glazbenicima važno zbog koncertnih nastupa’, kazala je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo.

Tako na glazbenim klupama glazbenici mogu svirati do 23 sata, s obzirom na to da u blizini nema stambenih zgrada pa nikoga ne ometaju.

Iako nismo imali sreće Iana Ritchia poslušati uživo na glazbenoj klupi, često ga slušamo na glazbenim kanalima. O kakvom je glazbeniku i umjetniku riječ, poslušajte sami:

https://youtu.be/EgDuCYYjuGQ

  • Uredila: Sanja Paić