POLVO COM ATITUDE

POLVO COM ATITUDE

Danas u Lisabonu umjesto ružnih crteža na svakom koraku postoje prava umjetnička djela nastala u suradnji umjetnika i gradskih vlasti

Grad Lisabon je imao tolikih problema s ružnim grafitima na svakom koraku grada da gradske vlasti više nisu znale kako im doskočiti. Kada su shvatili da je nemoguće ukloniti grafite, odlučili su se na posve suprotan pristup i jednostavno počeli subvencionirati crtanje grafita.

Danas u Lisabonu umjesto ružnih crteža na svakom koraku postoje prava umjetnička djela nastala u suradnji umjetnika i gradskih vlasti. Lisabon se vodio izrekom: “Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se“, a rezultati su impresivni.

Stvarati novu ili dodanu vrijednost nečemu što već postoji izuzetno je teško, ali i motivirajuće. „Polvo com atitude!“ upravo je stvaranje dodatne vrijednosti svim našim dionicima uključenim u projekt „Hobotnica sa stavom!“.

Projekt je jednostavno genijalan iz razloga što se na deset metara dugom zidu, najfrekventnijem mjestu “Calçada da Glória”, uz samu uspinjaču, ne tako običnog grada, već grada Lisabona, koji ulazi u 10 najpoznatijih gradova po sjajnim grafitima našla i naša “Hobotnica sa stavom!”

No, zašto je to dodana vrijednost svim našim dionicima?!?

Prvo treba naglasiti suradnju s poznatim umjetnikom i grafiterom koji je dobio priliku pokazati svoje umijeće u Lisabonu. Koliko je on ponosan na nas, toliko smo i mi ponosni na njega.

Na drugom mjestu su svi dosadašnji izvođači koji su na neki način sudjelovali u realizaciji projekta „Budi kao hobotnica“. Tu su rock bendovi koji su svirali na Ruđer Festu u Jabuci, tu je i Zuhra, a tu si i domaćini iz KSET-a, FER-a i tehničke škole Ruđer Bošković. Svi oni su na svoj način dali doprinos „Hobotnici sa stavom!“

Na trećem mjestu su naši sponzori AZM i Kerber, koji su nas financijski podržali u projektu i osjećaju se također dijelom nove „Polvo com atitude!“.

Tu su i naši mladi kojima smo do sada predstavljali „Hobotnicu sa stavom!“. Rockeri u Jabuci, studenti FER-a i Sveučilišta Libertas te učenici Ruđera.

Na kraju smo tu i mi, članovi Instituta, sretni što je Hobica napravila prvi korak u svijet i dalje dobiva na novoj vrijednosti.